kolmapäev, 6. aprill 2016

Klassikaline nõukogudeaegne kohupiimakook

Kellele ei meeldiks kohupiimakoogid, eriti kui (nõukogude aja lapsena) on seda kooki reklaamitud kui nõukaaegse maitsega kooki. Naistelehe retsept.

põhjaks:
150 g toasooja võid
200 g jahu
90 g suhkrut
suts soola
1 muna

katteks:
800 g vanillikohupiima
2 dl suhkrut
2 muna
4 sl jahu
4 sl hapukoort
50 g sulatatud võid

Kõik põhjaained hõõruda ühtlaseks tainaks ning suruda ahjupannile (mugav oli seda teha jahuste kätega). Katteained segada samuti kokku ja katta sellega põhi, küpsetada 185kraadises ahjus 35-45 minutit.

Maitses ülihästi!

päris ahjuplaati täis ei saanud, pildil on ka paremalt üks riba juba lõigatud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar