laupäev, 25. juuli 2015

Kaneelisaiakesed glasuuriga

Sain armsa inimese juures väga maitsvaid saiakesi. Ja tegin ka kodus järele. 

tainas:
5 dl käesooja piima
50 g pärmi
1 tl soola
2 dl suhkrut
kardemoni
200 g toasooja võid (järgmine kord paneksin vähem)
16 dl jahu (~ 800+ grammi)

täidis:
100 g toasooja võid
2 dl fariinsuhkrut
3 tl kaneeli

glasuur:
100 g toasooja võid
100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
3 sl sidrunimahla

Sõtkuda tainas ja panna pooleks tunniks sooja kerkima. Sõtkuda läbi, rullida jahusel laual lahti ja määrida vahele ühtlaseks segatud täidis. Tainatükk keerata pikemast servast rulli ning lõigata sentimeetrised seibid väikese nurga all. Küpsetada paberiga kaetud pannil 200 kraadi juures 15 minutit. 
Glasuuriained vispeldada kokku ja jagada saiakestele. Kui katta soojad saiad, siis sulab glasuuri ka saiakeerdude vahele!
glasuur minigripp-kotti, nurk maha ja mugav saiadele jagada

Sellest kogusest tuleb oma 4 plaaditäit. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar