teisipäev, 19. mai 2015

Kook rabarberimoosiga

"Nadja koogid" (2011) pakub ühe huvitava õunakoogi retsepti, mugandasin seda vastavalt rabarbri hooajale.

Põhi:
500 g jahu
300 g toasooja margariini
150 g suhkrut
2 muna

täidis:
500 g rabarberit ja suhkrut
1 purk kondenspiima (retseptis pidi ise keetma nö karamelliks, kavatsesin kasutada valmiskeedetud varianti, aga Sakus oli saada vaid venemaist, mida panin kogu purgi - seda oli liiga palju, teisekorra kasutan ühe topsi eestimaist...
400 g toorjuustu

Põhja ained hõõruda puruseks ja asetada ahjuplaadile ning küpsetada 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni on kuldpruun. (Retsepti järgi oleks see pidanud juhtuma juba 15 minutiga...) Segada puru, kondenspiim ja toorjuust. Jagada pooleks, 1 osa asetada lahtikäiv vormi põhja.
Rabarber kuumutada suhkruga pehmeks ja kallata põhjale, osa jätta pealepanemiseks. Kolmandaks kihiks asetada taas purusegu ja ülejäänud rabarberimoos.
Asetada tahenemiseks külma.


Selline tihke ja "kaalujälgijate" kook, nagu mainis TJ - 2 ampsu ja magusaisu rahuldatud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar