kolmapäev, 1. jaanuar 2014

Napoleoni kook

Head uut aastat!



Napoleoni teen Nadja retsepti järgi ("Nadja koogid" 2011), siseinfona on teada, et sama retsepti kasutab ka Komeet ;-)

põhjadeks:
250 g võid
250 g hapukoort
350 g jahu

kreem:
1 l vahukoort
300 g suhkrut
4 spl jahu
4 muna
2 tl vanillisuhkrut
2 spl brändit


300 g kirsimoosi

Põhja ained korralikult kokku segada. Mina panen siis järgmise päevani külmkappi, Nadja soovitab tunniks, no see on ka miinimum. Siis jagada kaheksaks osaks ja rullida iga tükk umbes 26 cm läbimõõduga kettaks. Viimane kord tegin hoopis neljakandilise, parem suuremale seltskonnale jagada :-) ja küpsetada iga põhja 180 kraadises ahjus u 15 minutit.



Keedukreemi valmistamiseks panna vahukoor potti keema, samal ajal lasta miksriga kokku munad, suhkrud ja jahu, kui koor on keema tõusmas, siis vispeldada see segu sinna sisse ja keeta, kuni pakseneb. Niimoodi ei jää ka tükke!!
Tavaliselt küpsetan põhjad ja keedan kreemi, ning järgmisel päeval siis lisan jahtunud kreemile brändi ja alustan kokkupanekut. Põhi, kreem jne, kolmandale kihile määrin moosi, viimase kihi pudistan tükkideks ja puistan peale.

Ah kui hea!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar